Vanaf 9 juli tot en met 3 september aanstaande exposeert Het Kunstcentrum het werk van bijzondere fotografen tijdens de speciale zomerexpositie: ‘Goodman-Bell: Inspiring Art Photography’. Te zien zijn onder andere prachtige stillevens, bijzondere portretten en urban fotografie. De opening vindt plaats op zaterdag 9 juli aanstaande om 15:00 uur onder het genot van een zomers hapje en drankje, de toegang is vrij
0 Comments
Met de opening van de nieuwbouw van de Galerie Alte & Neue Meister Schwerin op 1 juli 2016 openen zich geheel nieuwe perspectieven voor de presentatie van de 20ste- en 21ste-eeuwse kunst in Schwerin. Op 1.500 vierkante meter tentoonstellingsoppervlak heeft de moderne kunst eindelijk een vaste plek gekregen. De eigen collectie zal hier in wisselende presentaties te zien zijn. Het Schweriner museum kan voor het eerst een permanent overzicht van de kunstgeschiedenis van de 17de tot de 21ste eeuw tonen.
Die weltweit umfangreichste Aklama-Sammlung ist noch bis zum 4. September 2016 im Museumsquartier in Lübeck zu sehen: In drei Sonderausstellungsräumen sind insgesamt 800 handgroße, holzgeschnitzte Figuren und Tiere, die den im südöstlichen Ghana lebenden Ethnien Ewe und Dangme als Hilfsgeister dienen, ausgestellt. Der Maler und Sammler Horst Antes, der im Oktober 80 Jahre alt wird, hat die Figuren in den vergangenen 50 Jahren zusammengetragen.
Exposanten van Rotterdam International Art Fair bekendHedendaagse kunst op een historische locatie, dat creëert een bijzonder umfeld. Hoe vaak zie je tenslotte street art in een gotische kerk? De Rotterdam International Art Fair (RIAF) vindt net als twee jaar geleden plaats in de statige Laurenskerk. Op de beurs zijn tal van bekende en aanstormende kunstenaars persoonlijk aanwezig. De RIAF is namelijk één van de weinige kunstbeurzen waar in veel gevallen direct contact is tussen koper en kunstenaar. Dat maakt een aankoop niet alleen zeer persoonlijk, het zorgt ook dat de werken vaak commissie-vrij kunnen worden aangeschaft. Met meer dan 150 exposanten uit 30 landen is het een unieke kans om kunst te kopen en te investeren in hedendaagse werken.
Ruim veertig installaties van Nederlandse kunstenaars geïnspireerd op het paleis en zijn vroegere bewonersKom naar het 'BAL!' op Paleis Soestdijk. Voordat het paleis en het landgoed een nieuwe bestemming krijgen, wordt er nog één keer groot uitgepakt. De tentoonstelling BAL! is misschien de laatste mogelijkheid voor publiek om het paleis van dichtbij te bekijken. Tot en met 25 september 2016 zijn er ruim veertig kunstwerken van bekende Nederlandse ontwerpers, kunstenaars, fotografen, architecten en schrijvers te bewonderen. Alle kunstinstallaties zijn geïnspireerd op de locatie en de vroegere bewoners. Zo staat er een white cube van meubelontwerper Rolf Bruggink in de oude Empire Salon van Tsarendochter Anna Paulowna. In de keuken hangt een serie foto's geïnspireerd op de eetgewoontes van de Oranjes van fotograaf Lonneke van der Palen. Buiten transformeert kunstenaarsduo Driessens & Verstappen het rustig kabbelende water onder de witte brug tot een wilde waterpartij zodra bezoekers de brug passeren. Ook staat in de tuin een safaritent van ontwerper Floris Schoonderbeek waar bezoekers in kunnen kruipen: op safari in de tuin van Paleis Soestdijk.
Tacita Dean - João Maria Gusmão & Pedro Paiva - Rosa Barba - Luis Recoder & Sandra GibsonLinks: Tacita Dean, FILM, 2011. Courtesy the artist and Frith Street Gallery LONDON / Marian Goodman Gallery NEW YORK / PARIS. Rechts: (boven) João Maria Gusmão + Pedro Paiva, Papagaio, 2014. Installatiefoto Hangar Bicocca, Milaan 2014. (midden) Rosa Barba, Western Round Table, 2007. Installatiefoto LUX, Londen, 2009 © Rosa Barba. (onder) Sandra Gibson + Luis Recoder, Light Spill, 2005. Installatiefoto TENT, Rotterdam, 2007. EYE presenteert van 17 september t/m 8 januari 2017 de internationale groepstentoonstelling Celluloid met werk van kunstenaars die gebruikmaken van en reflecteren op de specifieke kwaliteiten van 16mm en 35mm filmmateriaal en de zogenaamde filmapparatus. In een tijd van bijna totale digitalisering van het bewegend beeld vestigen de makers aandacht op de bijzondere eigenschappen van analoog filmmateriaal en filmapparatuur. In eigenzinnige en veellagige filminstallaties incorporeren de deelnemende kunstenaars Tacita Dean, João Maria Gusmão & Pedro Paiva, Rosa Barba en Luis Recoder & Sandra Gibson de eigenheden van het celluloid.
Beroemde Canadese kunstenaar start globale zoektocht naar lookalike Vincent van GoghDe bekende Canadese schrijver en kunstenaar Douglas Coupland start met een wereldwijde zoektocht naar een mannelijke lookalike van Vincent van Gogh. Lookalikes kunnen een foto insturen via de website van het project. De man die qua gezicht het meeste lijkt op de Nederlandse schilder wordt gebruikt als model voor een bronzen sculptuur van twee bij drie meter. Om de sculptuur te verwezenlijken maakt Coupland gebruik van 3D-scan technologie. Op basis van de gezichtskenmerken die hieruit voortkomen wordt het bronzen beeld gevormd. De winnaar van de zoektocht ontvangt 5000 euro en gaat met een introducee naar Vancouver voor het maken van de 3D-scan.
Hedendaagse kunstenaars geïnspireerd door Comenius
Op 23 juni a.s. opent de tentoonstelling ‘Wereld Beeld’ in het Comenius Museum te Naarden. Het beroemde geïllustreerde schoolboek Orbis Sensualium Pictus uit 1658 geschreven door Jan Amos Comenius (1592-1670) vormt hiervoor het uitgangspunt. Met de 150 onderwerpen en afbeeldingen schetst Jan Amos Comenius in dit boek de wereld voor zijn leerlingen. Maar tegelijkertijd zien wij deze wereld door zijn ogen. Zesentwintig professionele hedendaagse kunstenaars hebben zich laten inspireren door dit wereldbeeld van Comenius. Deze tentoonstelling is een samenwerkingsproject van het Comenius Museum in Naarden, Pubart uit Hilversum en het Comenius Museum in het Tsjechische Uherský Brod waar de tentoonstelling later naar toe reist. Vanaf 18 juni zijn op Paleis Het Loo 45 bijzondere Delfts blauwe tuinvazen te zien. De vazen zijn vervaardigd naar voorbeeld van drie nog bestaande originelen, die in de 17e eeuw zijn gemaakt voor de eerste bewoners van Paleis Het Loo, koning-stadhouder Willem III en koningin Mary. Het plaatsen van deze vazen in de paleistuinen is de bekroning van de tuinrenovatie.
Een tentoonstelling over 19e-eeuwse voedselstillevens en hedendaags fooddesignIn Eten bij de kunstenaar – van stilleven tot fooddesign zet De Mesdag Collectie voor het eerst de vrouw achter de beroemde zeeschilder Hendrik Willem Mesdag in de schijnwerpers: Sientje Mesdag-Van Houten (1834-1909). Binnen haar leven vormde niet alleen het maken van kunst, maar ook eten een belangrijke rol, zowel op het doek als op het bord. De voedselstillevens die Sientje schilderde en de feestelijke diners die zij met haar echtgenoot thuis organiseerde, vormen het uitgangspunt van de tentoonstelling Eten bij de kunstenaar. De voedselstillevens uit het einde van de 19e eeuw worden samen getoond met hedendaagse kunst en fooddesign, waardoor de veranderingen van het weergeven en presenteren van eten in kaart worden gebracht. Eten bij de kunstenaar – van stilleven tot fooddesign is gemaakt door de deelnemers aan De Kunst van het Tentoonstellen, een training voor jonge tentoonstellingsmakers georganiseerd door het Van Gogh Museum.
|
Archives
Januari 2022
Categories
Alles
|
KunstKrant.nl Officiële Website Copyright
© KunstKrant.nl 1993 - 2024 All rights reserved. KunstKrant.nl Website is NOT responsible for any external link on the website Powered by: Uitgeverij Nobelman |
Contact
KunstKrant.nl | Kunstkrant.be Emdenweg 3 9723 TA Groningen Mobiel: +031 (0)6 50831893 E-mailadres: [email protected] |