16 november-15 december 2018
Herma van der Borg en Eeke Kuiken hebben beide de vakopleiding van de Klassieke Academie in Groningen afgerond en zijn momenteel bezig met de Master I opleiding. Het zijn zowel studiegenoten als goede vriendinnen. In hun werk laten ze alledaagse voorwerpen zien waar je normaal gesproken vluchtig aan voorbij zou lopen. Maar door hun benadering worden die voorwerpen ineens wel de moeite waard om te bekijken. Het werk van Eeke is te herkennen aan de losse toets en het grote gebaar waardoor het vrij en gedurfd over komt. Het werk van Herma is juist gedetailleerd en heel fijn geschilderd, waardoor het sterk realistisch wordt. Blow-up zorgt hier voor een verrassing effect.
0 Comments
.Barbara Broekman (Rietveld academie) werkt vanaf het begin van haar kunstenaarschap veel met textiel. In weerwil van het beeld dat hierdoor is ontstaan bij menig museum of kunstcriticus, maakt dit haar niet tot textielkunstenaar in de strikte zin des woords. Dus iemand die uitsluitend is te plaatsen in de hoek van de toegepaste kunsten.
De twee kunstenaars in de expositie ‘careful’ zijn verbonden door de zorgvuldige omgang met het medium dat ze gebruiken en de context die beiden daarmee creëren Van 27 oktober tot en met 24 november is het werk van Rob Strick en Kevin Nieuwenhuijs te zien bij galerie with tsjalling : aan de Kostersgang 26a in Groningen.
Voor de eerste keer beloonde de jury van Dutch Design Awards gisteren niet één maar drie ontwerpers met een International Jury Award. De internationale jury roemt met name de Nederlandse manier van samenwerken. De projecten wonnen eerder al een Dutch Design Award in de categorieën Habitat, Service & Systems en Best Client.
Dianca Brandsma (1960) is geboren in Friesland maar woont sinds haar elfde jaar in het westen. “De afgelopen 26 jaar woon ik in Jisp, een heerlijk dorp en een inspiratiebron voor mijn koeienschilderijen, waar ik een atelier heb aan de Dorpsstraat”. Naast het schilderen werkt ze als trainer, coach, business consultant en geeft ze schilderles en –workshops in haar atelier.om te bewerken.
Van 4 november 2018 tot en met 3 maart 2019 toont het Drents Museum circa 30 keramische beelden en een wandvullend reliëf van de Nederlandse kunstenaar Carolein Smit. De gedetailleerd en kleurrijk gedecoreerde beelden van Smit vallen op door hun materiaal-behandeling en experimentele uiterlijk. Het is voor het eerst dat het werk van Smit in een Nederlands museum te zien is. In de tentoonstelling Carolein Smit - L’amour fou staat werk centraal dat ze de afgelopen vijf jaren heeft gemaakt. Expositie van Nederlands best afgestudeerden van de kunstacademies onder één dak te zien
Van 15 t/m 25 november organiseert Stichting Beeldende Kunst (SBK Kunstuitleen & Galerie) in Amsterdam voor het vijfde opeenvolgende jaar SBK Sprouts Young Talents, een overzichtsexpositie met werk van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies. Met dit podium wil SBK jong talent een springplank bieden en hen onder de aandacht brengen bij een groot publiek en relevante spelers binnen de kunstwereld. Breukel en Troelstra portretteren het verenigingsleven rond de Zuiderzee
Nieuwe tentoonstelling in het Zuiderzeemuseum: 'Mooi samen' De nieuwe tentoonstelling van het Zuiderzeemuseum 'Mooi samen' gaat over het rijke verenigingsleven rondom de voormalige Zuiderzee. De tentoonstelling bestaat uit een fascinerende portretreeks gemaakt door fotografen Koos Breukel en Sander Troelstra. Vrij Nederland-journalist Thijs Broer tekende de verhalen achter de (groeps)portretten op. Breukel, Troelstra en Broer reisden hiervoor de afgelopen maanden rond het voormalige Zuiderzeegebied. 'Mooi samen' laat zien dat de vele oude en nieuwe verenigingen rond de Zuiderzee nog altijd hun bestaansrecht hebben. De fotoserie en de verhalen zijn gebundeld in het gelijknamige boek, waarvan het eerste exemplaar tijdens de officiële opening van de tentoonstelling wordt overhandigd. Van 16 november 2018 tot en met 5 mei 2019 is de nieuwe tentoonstelling te zien in het binnenmuseum. De generatie die de naam mee krijgt van 'Generation Wealth' gaat niet perse over rijke en beroemde mensen, maar over ons, over ons niet te stuiten verlangen naar meer. De ‘shop til you drop’ generatie. In komische en toch ook schokkende beelden, toont Lauren Greenfield in haar fantastische en intelligente series, de invloed die dit gedrag kan hebben op het leven van ons.
De tentoonstelling loopt t /m 3 februari 2019 (©)Riedstra Het eind resultaat van een ¼ eeuw onderzoek naar invloed van overvloed, zo kort en krachtig zou je deze tentoonstelling kunnen samenvatten! Met de groepstentoonstelling “Congo” brengt Van Severen een eerbetoon aan zijn vader dankzij wie hij kunsthandelaar geworden is. Jo Van Severen woonde en werkte van 1953 tot 1963 in Congo. Daar heeft hij ook zijn eerste kunstwerken gekocht. Vanaf zijn terugkeer in België in 1964 tot zijn overlijden in 2013 bleef hij schilderijen verzamelen. Van Severen was een gepassioneerd verzamelaar met oog voor schoonheid en kwaliteit. Congolese kunst verzamelen mag dan tegenwoordig in zijn, toen Van Severen dat deed was het minder evident. Hij was zijn tijd dan ook vooruit. De collectie die hij met de jaren heeft opgebouwd, schetst een mooi overzicht van Congolese schilderkunst. Een derde van de collectie zijn Afrikanisten (voornamelijk Belgen die in Congo werkten), de rest zijn Congolese schilders uit voornamelijk de jaren 50 en 60.
|
Archives
Januari 2022
Categories
Alles
|
KunstKrant.nl Officiële Website Copyright
© KunstKrant.nl 1993 - 2024 All rights reserved. KunstKrant.nl Website is NOT responsible for any external link on the website Powered by: Uitgeverij Nobelman |
Contact
KunstKrant.nl | Kunstkrant.be Emdenweg 3 9723 TA Groningen Mobiel: +031 (0)6 50831893 E-mailadres: [email protected] |