Op zaterdag 19 mei opent in PARK de expositie Promising.
Met de expositie staat PARK stil bij het tienjarige bestaan van Kunstpodium T en het langlopende Apprentice Master project. Onder begeleiding van honderdzestig meesters passeerden meer dan zeshonderd jonge talenten de revue. Voor PARK was dit aanleiding om hieruit op subjectieve wijze zeven veelbelovende jonge kunstenaars te selecteren en ze een podium te bieden.
0 Comments
Het bijna surrealistische werk van Elspeth Diederix (Nairobi, 1971) dat deze zomer in het Stedelijk Museum Schiedam hangt, ontstaat door een combinatie van duiken, tuinieren en fotografie. Diederix richt haar camera op de bloemen in haar tuin en de wereld onder water. Dat levert een spectaculair resultaat op, waarbij ze de ‘schoonheid van dingen’ laat zien. Zonder photoshop in het museum en met echte bloemen voor de ingang.
Een huis in Zeist verborg tientallen jaren een origineel ontwerp van de beroemde Franse designer en architect Pierre Chareau. Bewoonster Helene Smit vond ‘het lelijke ding’ te zwaar om van zolder te tillen en bij het grof vuil te zetten.
24 mei tot en met 17 juni 2018
Deze solo-expositie laat meerdere lagen van het werk van Preta Wolzak zien. Veel werk vloeit voort uit haar kritiek op hoe we omgaan met de aarde. We leven in een pretpark. Toerisme verwoest op grote schaal de wereld, de Disneyfication slaat op steeds meer plekken toe. 5 mei – 30 juni 2018
Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 5 mei tot en met 30 juni 2018 een expositie van de Nederlands-Amerikaanse fotograaf Richard Koek. Met 'New York New York' deelt de visuele verhalenverteller zijn liefde voor New York City en haar inspirerende bewoners. Recent is ook een gelijknamig fotoboek verschenen. Onthutsend werk en tijdloze emoties zijn te beleven in de nieuwe zomer-expositie bij galerie Tolg’ Art. Zaterdag 12 mei is de opening om 14.00 uur. De scheppers Sari Piek, Eric Schutten en Jac Wijnhoven zijn aanwezig.
Mathematisch De Limburger Jac Wijnhoven (Baarlo, 1944) werkte als elektrotechnicus boven de grote rivieren. Vader Wijnhoven was timmerman en bracht zoon Jac de liefde voor hout bij. Beeldhouwen in hout werd Jacs grote passie. Als autodidact ontwikkelde hij al snel zijn eigen handschrift: organisch en krachtig, mathematisch en ijl. Perfect afgewerkte handgemaakte sculpturen uit één stuk. Wijnhovens hart ligt bij inlandse houtsoorten: atlasceder, cipres, walnoot, esdoorn, els en kers. Hij laat de krachtige vloeiende lijnen en de natuurlijke houtkleur schitteren. The Take-over : 2 mei – 1 juli 2018 Het Raadhuis van de gemeente Zandvoort is van 2 mei tot en met 1 juli 2018 het exclusieve domein van couturier en kunstenaar Mart Visser. Het historische gemeentehuis is getransformeerd tot een museum voor de presentatie van zijn recente Haute Couture collectie en iconische archiefstukken. Het naastgelegen Zandvoorts Museum is gedurende twee maanden een galerie met meer dan 100 schilderijen, sculpturen en installaties. Het landschap is al eeuwen een fascinerend onderwerp voor kunstenaars. Zo ook voor de kunstenaars die van 13 mei tot en met 17 juni hun werk in Pictura exposeren in de tentoonstelling Dampkring. Omar Koubâa en Benjamin Nachtwey proberen ieder op een eigen wijze het landschap te definiëren, bijvoorbeeld als betekenende ruimte, natuur, stadslandschap en droomlandschap. Bij Nachtwey zijn zijn visuele ervaringen voor de toeschouwer duidelijk herkenbaar, in tegenstelling tot Koubâa die een plek weergeeft die niet in de werkelijkheid te vinden is.
Ina Wolters woont en werkt al jaren op een uitgelezen plek in de Achterhoek, om precies te zijn in Lochem, omringd door een intrigerend landschap. Vanuit haar atelier heeft ze zicht op deze inspiratiebron. In haar schilderijen zoekt ze naar het punt waar het landschap ophoudt en de abstracte compositie begint. Soms eerst met een serie tekeningen, die vaak later de basis vormen voor een schilderij, soms ook regelrecht op het doek. De afgelopen jaren is Wolters vooral bezig met het maken van een samenhangende collectie. Lijn en penseelstreek moeten het samen met een minimaal kleurgebruik doen. Om zo sterker te kunnen doordringen tot de kern van de verbeelding van het onderwerp: de gevarieerde natuur in haar directe omgeving.
Mooie expositie van kunstenaars van de Klassieke Academie uit Groningen in Frisian Gallery Leeuwarden Tekst Gerrit Brand Fotografie Xandra Donders TRAC staat voor The Representational Art Conference, een initiatief van de Amerikaanse kunstenaars Michael Pearce en Michael Lynn Adams (sinds 2012), waar Tom Hageman, oprichter en directeur van de Klassieke Academie in Groningen op in is gesprongen. Hij haalde de internationale conferentie over ‘representational’ art, zeg maar figuratieve kunst, naar de culturele hoofdstad van Europa 2018, Leeuwarden, Friesland. In het WTC Leeuwarden loopt de conferentie nog tot vrijdag 4 mei a.s. KunstKrant.nl was er de eerste dag bij. Dat wil zeggen wij maakten de lezingen van Michael Pearce en Max Ginsburg mee, spraken met veel mensen onder wie Tom Hageman en Peter Trippi, die uit de VS was overgekomen om lezingen te verzorgen én om de tentoonstelling met werk van de kunstenaars van de Klassieke Academie die tegelijk met TRAC 2018 in Leeuwarden van start ging te openen. |
Archives
Januari 2022
Categories
Alles
|
KunstKrant.nl Officiële Website Copyright
© KunstKrant.nl 2020 All rights reserved. KunstKrant.nl Website is NOT responsible for any external link on the website Powered by: Uitgeverij Nobelman |
Contact
KunstKrant.nl | Kunstkrant.be Emdenweg 3 9723 TA Groningen Mobiel: +031 (0)6 50831893 E-mailadres: info@kunstkrant.nl |